Radovi

VJEŠTIČJI GRB
Autor: Dorino
Simbolika i značenje: četiri elementa (po stranama svijeta). Na tradicionalnom vještičjem (tebanskom) pismu piše "Harm none". U Trojnom Mjesecu je i trojna spirala.  U antičkim vremenima pobjednika u borbi krunilo se lovorovim vijencem, pa i dan-danas predstavlja snagu, hrabrost, neustrašivost i pobjedu. Simbol je boga Erosa i ljubavnih parova. Budući da mu listovi ne venu, predstavlja i vječnost i besmrtnost.
CEREMONIJALNA PAGANSKA ZASTAVA
Autor: Dorino
Simbolika i značenje: Slična je običnoj crveno-zelenoj zastavi s pentagramom, ali ima prošireno središnju bijelu traku za ceremonijalni grb.


CEREMONIJALNI PAGANSKI GRB
Autor: Dorino
Simbolika i značenje: pregršt simbola koji se vežu uz paganizam
VJEŠTIČJA ZASTAVA
Autor: Dorino
Simbolika i značenje: Četiri boje poredane odozgo predstavljaju četiri klasična elementa koji grade materijalni svijet, i to od najlakšeg prema najtežem. Prve dvije boje simbol su i Božje energije: žuta - zrak, crvena - vatra- Druge dvije dodatno simboliziraju Božicu: plava - voda, zelena - zemlja.
Elementi su vještičje oruđe, vještičja je magija prirodna i elementalna.
Trokut je simbol svemira i njegove dinamike, ali i duha kao petog elementa.
Crna i bijela su neutralne boje. Načelno, crna je simbol Božice (yin) jer je receptivna, pasivna i privlači, dok je bijela (i fizikalno) simbol Boga (yang) jer je projektivna, aktivna i odbija.
No, na noćnom nebu, Božica je Mjesec, a vještice štuju i slave Veliku Majku - Trojnu Božicu: Djevu, Majku i Staricu.

ZASTAVA PAGANSKOG NARODA
Autor: Dorino
Simbolika i značenje: Simbolika je kao kod grba. Ovdje još treba reći da je crvena iznad zelene, jer se enegija yang (vatre, Boga) uspinje, a enegija yin (zemlje, Božice) spušta.
GRB PAGANSKOG NARODA
Autor: Dorino
Simbolika i značenje: Ovo je Grb paganskog naroda. Crvena i zelena boja simboliziraju ontološki dualizam energija yáng i yīn, tj. Rogatog Boga i Božicu Majku.
Crvena boja predstavlja: Rogatog Boga, ljubav, privrženost, strast, vitalnost, toplinu, zdravlje, plodnost, hrabrost, ego, snagu, volju, namjeru, odlučnost, žrtvu, krv, seksualnu energiju, entuzijazam, uzbuđenje, brzinu, eros, hubris, vodstvo, muškarce, muževnost, rat, srdžbu, bijes, agresiju, sposobnost preživljavanja, opstanak, instinkte, radost, sreću i zaštitu. Također, predstavlja vatru, Sunce, ljeto i sabat Lithu. U magiji se rabi za jačanje entuzijazma, interesa i karizme, potom za stjecanje dodatne energije, za zaštitu, hrabrost i snagu, ostvarivanje ljubavnih, tjelesnih i seksualnih želja, intenziviranje i ubrzavanje magijskih postupaka, okultne napade, pobjedu, podčinjavanje drugih i preobrazbu. Kako ima prirodu vatre, u radovima s crvenom bojom nalaže se pojačan oprez.
S druge pak strane, zelena boja predstavlja: Božicu Majku, život, prirodu, zemlju, bilje, plodnost, urod, rast, obilje, trudnoću, žene, poljoprivredu, sigurnost, prosperitet, blagostanje, uspjeh, novac, bogatstvo, sreću, posao, karijeru, mladost, njegu, ljepotu, pomlađivanje, obnovu, suosjećajnost, samilost, darežljivost, vjenčanje, stabilnost, sklad, vitalnost, samopoštovanje, ali i neiskustvo, pretjeranu ambiciju, zavist, kockanje, pohlepu i materijalizam. Također, predstavlja paganizam, vještičarstvo, element zemlje, vilinski svijet, proljeće i sabat Beltane. U magiji se rabi ponajprije za stjecanje plodnosti i trudnoće, materijalnih dobara, uroda, novca i posla, za razvoj i rast osobnih želja, ostvarivanje i materijalizaciju ciljeva, postizanje ravnoteže, sreću u financijskim poslovima, transakcijama i špekulacijama, kocki, hazardnim igrama, lutriji, klađenju i zaposlenju. Također, rabi se za istraživanje i razvoj novih ideja, za zaštitu od straha, tjeskobe i utjecaja drugih ljudi, za iscjeljivanje i ubrzano ozdravljenje, te za ostvarivanje kontakata s vilinskim svijetom, gnomima i patuljcima.
Zelena boja nalazi se na lijevoj strani zato što i na oltaru Božica uvijek stoji lijevo, a Bog desno. To je zato što je srce na lijevoj strani tijela, pa se poistovjećuje s ljubavlju, emocijama i Božicom, što ima smisla i zato što je taj dio tijela pod kontrolom desne strane mozga, koja je upravo ta kreativna strana.
U sredini je pentagram – osnovni simbol paganizma. Predstavlja pet elemenata, četiri klasična elementa koji grade materijalni svijet – zrak, vatru, vodu i zemlju, te peti element koji je duh. Stoga je pentagram savršen prikaz čovjeka raširenih ruku i nogu. Prikaz je sjedinjenja mikrokozmosa i makrokozmosa.
Kad je pentagram u krugu, nazivamo ga pentakl. Krug je savršen geometrijski lik - simbol besmrtnosti, vječnosti, prirode, prirodnih ciklusa i svemira.
Sunčeva kruna simbol je Sunca, Božje energije koja se uspinje, osvjetljuje nas i daje nam snagu, nadahnuće, hrabrost, odvažnost, samopouzdanje i razum.
Maslinova grančica simbol je Zemlje, Božičine energije koja nam daje oslonac, temelj i prizemljenost, mudrost, intuiciju, suosjećanje i blagost. U paganizmu, maslina kao biljka ponajprije predstavlja besmrtnost, plodnost, sigurnost, snagu i moć, budući da je drvo velike čvrstoće i otpornosti, no postala je i univerzalni simbol mira.

BRIGITIN KRIŽ 1
Autor: Ivana H.
Simbolika i značenje: Brigitin križ je napravljen ljetos,namoči se u toplu vodu slama da se može saviti,ovaj simbol mi puno znači
jer je između ostalog simbol cijeljenja,a to mi je posao.BRIGITIN KRIŽ 2
Autor: Ivana H.
Simbolika i značenje: križ je ukrašen,između ostalog sa ćurukotom,za kojeg kažu da liječi sve samo ne smrt,a lavanda je
za mene simbol žetve.Sve se bere,sprema za zimu,jesen dolazi,grožđe zrije,lavanda miriši....prekrasno.


SIMBOL BOGINJE - LANČIĆ
Autor: Ivana H.
Simbolika i značenje: trostruki Mjesec koji predstavlja tri aspekta Boginje: Djevu, Majku i Staricu

RUNE
Autor: Ivana H.
Simbolika i značenjeRune su mi najbliže srcu,pa sam skupljala kamenčiće,učim se raditi sa njima,baš mi je gušt.

RUNE
Autor: Mila Voodoo
Simbolika i značenje: Rune izrađene na Vještičjem sijelu u sklopu radionice o Runama, svaki kamen je posebno odabran
SNOVOLOVKA
Autor: Mila Voodoo
Simbolika i značenje: Snovolovka sa kućom za Vile i Vilom u sredini, sve je ručni rad uključujući i lutkicu vile

PENTAGRAM NAUŠNICE
Autor: Mila Voodoo
Simbolika i značenje: Naušnice su ručno rađene od kristala hematita

LUTKICA ODIN
Autor: Mila Voodoo
Simbolika i značenje: Lutkica je ručno rađena od raznih vrsta materijala, sa uključenom simbolikom vezanom uz Odina

TORBA VJEŠTICA
Autor: Mila Voodoo
Simbolika i značenje: Torba je ručni rad i na sebi ima izrađen prikaz male vještice sa Runom na glavi.1 komentar: