ponedjeljak, 20. svibnja 2013.

Kristali i biljćice

Biljke vole kamenje, nije to neka novost, često ćete po vrtovima vidjeti kako se kamenjem rade krugovi oko biljaka ili se samo nekoliko kamenčića stavlja oko njih. Još od davnina ljudi su upoznati sa činjenicom da energije kamenja blagonaklono djeluju na energije biljaka, kristali su tu posebni zbog izrazito velikih efekata, no ako nemate u posjedu poludragocjeno kamenje, pokušajte obične oblutke staviti oko biljaka, primijetiti ćete i sa njima da biljke rastu brže, zdravije su i imaju veće i mirisnije cvjetove. Na slici je prikazana jedna od metoda korištenja kristala sa biljkama, biljka se postavi u sredinu kruga načinjenog od kristala koji mogu biti raznovrsni kao u mom slučaju ili samo kristali kvarca. Pentagram od drveta možete, ali i ne morate napraviti, on je ovdje samo kako bi usmjeravao cirkulaciju energije između određenih kristala. Na ovaj način često se energiziraju mlade biljćice koje su tek nikle iz sjemena kako bi se osnažile i ne podlegle problemima nametnika i prejake Sunčeve svjetlosti dok su još mlade i krhke.

KORISNI KRISTALI
Među prvom trojkom korisnih kristala za biljke su kvarc, oniks i ahat, dok drugoj trojci pripadaju jaspis, turmalin i zeleni kalcit. Kvarc pomaže bolesnim biljkama da ozdrave i regeneriraju se, a preporuča se zakopati ga ispod rajčica kako bi imale veći urod, ako ga stavite u vazu sa vodom zajedno sa cvijećem, ono će dulje ostati svježe. Oniks je jako dobar ne samo kod bolesnih i slabih biljaka nego i kod zdravih jer prvenstveno služi kod sprečavanja nametnika kod biljaka. Ahat se smatra talismanom vrtlara jer osigurava velike i mirisne cvjetove kao i dobar urod. Sve navedene kristale, ali one koje nisam navela poželjno je prije upotrebe programirati.

Na podstranici Herbalizam možete pronaći tri nove biljke koje su obrađene; crvenu djetelinu, origano i kamilicu, a na podstranici Kristali obrađen je Žad.
Budite blagoslovljeni!

2 komentara:

  1. Eto dobro si me sjetila...imam kući hrpu rinfuza običnoga kvarca s kojima nemam gdje...i eto...palo mi je baš na pamet nekidan da ih stavim u lončanice :) to ću ovih dana obavezno napraviti čim ih pročistim :)
    I znaš što me zanima...je li potrebno iznova pročišćavati to kamenje ako se izvadi iz zemlje/vaze i ide upotrebljavati na drugoj biljci? Tj. koliko ga se često treba čistiti od negativnosti koju odvlači od biljke?

    OdgovoriIzbriši
  2. Kristale treba čistiti prije svake sljedeće upotrebe, to znači da ako ga koristiš na jednoj biljci, nakon korištenja ga očisti i spremi gdje god da ih već držiš, a sljedeći put kada ćeš ga koristiti opet ga očisti.

    OdgovoriIzbriši